حسین مسرّت
اکنون که پس از سال ها یک یزدی آن هم از نوع علاقمند و تحصیل کرده در زمینۀ معماری ،در سرنشینی سازمان میراث فرهنگی استان یزد قرار گرفته است ،به عنوان یک یزدی دوستدار میراث فرهنگی یزد ،چند نکته با ایشان در میان گذاشته می شود.امّید که مقبول افتد.
1 – هویّت بخشی به بافت کهن و تاریخی استان یزد به عنوان نشانه و سند هویّتی این دیار باز مانده از تاریخ.
2 – پیشگیری ازویرانه سازی : آثار ، بناها و بافت تاریخی استان یزد.
3 – برقرای پیوند و اشتراک نظر با سازمان های مردم نهاد ( سمن) پشتی بان میراث فرهنگی به عنوان بازوهای حفظ و نگهداری شهر کهن یزد.
4 – تعامل و هم اندیشی با سازمان های فرهنگی وعمرانی مدیریّت شهری مانند شهرداری، سازمان نظام مهندسی ،بویژه شهرداری ناحیۀ تاریخی.
5 – توزیع و فروش انبوه کتاب های ارزنده ای که از سوی میراث فرهنگی استان یزد در این ده ساله چاپ شده و در انبار میراث فرهنگی یزد جاخوش کرده است.
6 – اعتلاء و شکوفایی جایگاه سازمان میراث فرهنگی یزد به عنوان تنها سازمان حامی یزد ، یادگار تاریخ.
7 – تشویق نویسندگانی که در حوزه های فرهنگی وابسته به هدف ها و وظیفه های سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد قلم می زنند و پشتی بانی از چاپ و خرید آثار آنان.
8 – برگزاری همایش و نشست هایی درجهت شناسایی و ارجمندی میراث معنوی ، معماری ، آثار تاریخی و بزرگان معماری یزد ( بویژه استاد محمّد کریم پیرنیا).
9 – بهره وری ازنظرات کارشناسی استادان دانشگاه ها ، صاحب نظران ، نخبگان و معماران یزدی برای رسیدن به هدف نهایی شهر آرمانی یزد.
10 – تشویق وحمایت از سرمایه گذارانی که مایل به بازسازی بناهای کهن در جهت کاربری دوباره و یا جدید آنان هستند.
11 - شناسایی برخی ازبنا های تاریخی ناشناس که واجد ثبت در فهرست آثار کشوری هستند.
12- توجّه به برخی از بناها که ظاهرأ در ردیف آثار تاریخی نیستند، امّا در حقیقت جزء شاهکارهای معماری استان یزد هستند ، مانند برخی حمّام ها و آسیاب ها و غیره.
13- تقویّت بنیۀ علمی و پژوهشی میراث فرهنگی یزد.
14- احیا پایگاه میراث فرهنگی یزد
-
نویسنده : یزد فردا
-
منبع خبر : خبرگزاری فردا
http://www.yazdfarda.com/news/af/81647/
دوشنبه 23,دسامبر,2024